Sera Helsinki kertoi yritysvastuun roolista toiminnassaan Finnpartnershipin yritysvastuutyöpajassa

29.11.2017

Anna Suoheimo kertoo Sera Helsingistä muille yritysvastuutyöpajan osallistujille

Finnpartnershipin tiistaina 28.11. järjestämässä työpajassa teemana oli yritysvastuu, sen merkitys ja sen tarjoamat mahdollisuudet yrityksille. Finnpartnershipin pitämän alustuksen jälkeen yritysvastuuasiantuntija Merja Pentikäinen kertoi osallistujille yritysvastuusta yleisellä tasolla ja tarjosi yritysvastuutoimintaan käytännön työkaluja.

Oman kokemuksensa vastuullisuuden merkityksestä kertoi Finnpartnershipin liikekumppanuustukea saaneen Sera Helsingin perustaja Anna Suoheimo. Suoheimo on itse asunut viisi vuotta Etiopiassa ja sai siellä asuessaan liikeidean vastuullisesti tuotetuista, mutta suomalaisten silmää miellyttävistä design-matoista. Tuotteissa yhdistyvätkin suomalainen suunnittelu ja satoja vuosia vanhat etiopialaiset käsityöperinteet – kaikki valmistusvaiheet tehdään käsin, jolloin mahdollistetaan mahdollisimman monen työpaikan luominen.

Tuotannon eettisyys ja ”voimaannuttava design” (empowering design) ovat Sera Helsingin toiminnan keskiössä. Yritykselle on tärkeää, että heidän työntekijänsä saavat hyvän palkan ja tasa-arvoisen elämän. Työntekijät ovat pääasiassa sokeita ja yksinhuoltajaäitejä – eli kaksi ryhmää, jotka kuuluvat Etiopassa haavoittuvimpiin väestöryhmiin. Sera Helsingillä työskentelee kahdeksan etiopialaista käsityön ammattilaista, jotka kouluttavat vammaisia artisaaneja Addis Abebassa. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee yhteensä 65 kutojaa. Finnpartnershipilta saatu liikekumppanuustuki on mahdollistanut kutojien kouluttamisen. Suoheimon mukaan panostus tuotannon eettisyyteen ja ekologisuuteen on vaikuttanut positiivisessa mielessä Sera Helsingin tuotteiden kysyntään.

Sera Helsingin matot on valmistettu ekologisesti lampaan villasta, jota ei missään tuotannon vaiheesa värjätä. Lisäksi yritys myy puuvillasta valmistettuja pyyhkeitä. Tällä hetkellä yrityksen tuotteita  voi ostaa heidän omasta verkkokaupastaan.

Finnpartnership kiittää kaikkia työpajaan osallistuneita!

https://www.serahelsinki.fi

https://www.opiniojuris.fi/

 

Finnpartnershipin ensi vuoden hakemustyöpajojen aikataulu on julkaistu – ilmoittaudu mukaan!

Finnpartnership järjestää vuonna 2018 kuukausittain hakemustyöpajoja, joissa annetaan ohjeita liikekumppaanustukihakemuksen tekoon. Lisäksi työpajoissa käydään läpi yritysten ympäristö- ja yhteiskuntavaikutusasioita erityisesti kehitysmaissa toimimisen näkökulmasta sekä yritystoiminnan positiivisia vaikutusmahdollisuuksia kehitykseen. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: https://finnpartnership.fi/fi/liikekumppanuustuki/hakemustyopajat/

Tervetuloa!

avaa sulje