Palvelut hankkeiden tehostamiseen

Onko yrityksesi hakemassa liikekumppanuustukea tai saanut juuri myönteisen päätöksen? Hyödy tarjoamistamme palveluista vauhdittaaksesi hankkeesi etenemistä.

Liikekumppanuustuki-rahoituksen ohella Finnpartnership tarjoaa suomalaisille yrityksille useita erilaisia palveluita, jotka tukevat niiden liiketoiminnan edistämistä kehittyvillä markkinoilla. Kaikki palvelumme ovat ilmaisia ja pyrkivät tukemaan yrityksiä juuri niissä asioissa, jotka saattavat tehdä liiketoiminnan käynnistämisestä haasteellista kehittyvissä maissa.

Liikekumppanin löytäminen

Hyvä paikallinen liikekumppani on usein avainasemassa menestyksen takaamiseksi kehittyvillä markkinoilla. Jos yrityksesi on hakemassa liikekumppanuustukea, Finnpartnership voi auttaa ennen hakemuksen jättämistä paikallisen kumppanin löytämisessä yrityksen ja sen liikekumppanuustukihankkeen tarpeisiin perustuen.

Palvelussa hyödynnetään Finnpartnershipin Aasian ja Afrikan alueellisia koordinaattoreita sekä Suomen suurlähetystöjä kehittyvillä markkinoilla. Palvelun piirissä ovat seuraavat markkinat: Aasia (Filippiinit, Indonesia, Intia, Kambodzha, Laos, Myanmar, Nepal, Pakistan, Vietnam), Afrikka (Algeria, Egypti, Etelä-Afrikka, Etiopia, Kenia, Malawi, Marokko, Mosambik, Namibia, Nigeria, Senegal, Tansania, Tunisia, Uganda, Sambia), Eurooppa (Ukraina) sekä Lähi-itä (Iran).

Liikekumppanin löytäminen on jaettu seuraaviin vaiheisiin:

  1. Alkukeskustelu Finnpartnershipin kanssa, jolloin suomalaistoimija esittelee hankeaihion
  2. Läpikäynti Finnpartnershipin ja Suomen suurlähetystön kanssa, jonka jälkeen markkina seulotaan kumppanin löytämiseksi
  3. Digitapaaminen suomalaistoimijoiden ja potentiaalisen kumppanin kanssa

Finnpartnership ylläpitää lisäksi tietokantaa kehittyvien markkinoiden yrityksistä, jotka etsivät suomalaisia kumppaneita hankkeilleen. Tietokannasta löydät yli 600 yrityksen yhteystiedot eri puolilta maailmaa. Tutustu Matchmaking-palveluumme sekä kumppanihakuun täältä.

Varaa alkukeskustelu tai pyydä lisätietoja: Axel Sointu, Business Partnership Lead, axel.sointu@finnpartnership.fi, puh. +358 40 596 9877

 

Kontaktikartat

Finnpartnership tarjoaa kontaktikartta-palvelua kaikille yrityksille, joille on vuodesta 2022 alkaen myönnetty liikekumppanuustukea. Kontaktikartta sisältää tietoa paikallisista kontakteista, kuten viranomaisten, valtion organisaatioiden, suomalaisten verkostojen ja kansainvälisten organisaatioiden yhteystietoja.

Kontaktikartat luodaan yhteistyössä konsulttiyritys NIRASin kanssa. Jokainen kontaktikartta räätälöidään yksityiskohtaisesti yrityksen ja sen liikekumppanuustukihankkeen tarpeisiin, huomioiden hankkeen kohdemaan sekä sektorin. Palvelun tavoitteena on auttaa yrityksiä etabloitumaan kohdemaihin ja helpottaa yhteyksien luomista uusien kumppaneiden sekä maan viranomaisten kanssa. Löydät esimerkin kontaktikartasta täältä.

Kontaktikartan luomiseksi Finnpartnership haastattelee ensin tukea saanutta yritystä. Keskustelun aikana käydään läpi mahdollisia haasteita sekä millaisia kontakteja yritys erityisesti tarvitsisi.

Jos yrityksesi on kiinnostunut kontaktikartasta, ota yhteyttä: Elsa Nyman, Programme Officer, elsa.nyman@finnpartnership.fi, puh. +358 50 555 4289

 

Konsultointia hankkeiden ympäristö-, yhteiskunta- ja ihmisoikeusvaikutuksista (voucher-konsultointi)

Finnpartnership tarjoaa maksutonta konsultointipalvelua yrityksille, jotka ovat saaneet liikekumppanuustukea ja joiden hankkeet ovat haastavia ympäristöön, yhteiskuntaan tai ihmisoikeuksiin liittyvien vaikutusten kannalta. Palvelun tavoitteena on kasvattaa yrityksen tietoisuutta kohdemaan ympäristö- ja yhteiskunta-asioista sekä mahdollisista haasteista liittyen ihmisoikeuksiin.

Voucher-konsultointi tarjoaa yrityksille konkreettisia työkaluja riskien tunnistamiseen ja hallintaan hankkeen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Finnpartnership arvioi voucher-konsultoinnin tarvetta jokaisen hankkeen kohdalla ja tarvittaessa tarjoaa sitä yritykselle. Apua voidaan tarjota kolmen voucher-tyypin muodossa:

  1. ympäristö- ja yhteiskuntavaikutukset
  2. ihmisoikeusvaikutukset
  3. hauraat valtiot ja konfliktialueet.

Voucher-konsultointia voidaan tarjota yritykselle hankkeen alussa, maksuvaiheessa tai hankkeen seurannan yhteydessä. Konsultointia voidaan myös tarjota samalle tuensaajalle useita kertoja.

Lisätietoja vouchereista, ota yhteyttä: Eelis Hemberg, Programme Officer, eelis.hemberg@finnpartnership.fi, puh. +358 40 184 5723

 

Global Gateway -kampanja

Finnpartnershipin tavoitteena on vuosina 2023-2024 tukea noin 15 suomalaisyritystä niin, että ne pääsisivät osaksi EU:n hankkeita esimerkiksi oman pilotointi- tai referenssihankkeen myötä. Global Gateway -kampanja on Finnpartnershipin, ulkoministeriön, Suomen Brysselin- sekä kehittyvien maiden suurlähetystöjen ja Business Finlandin yhdessä ajama kampanja, jonka myötä yrityksille rakennetaan räätälöity polku kohti kohdemaissa avautuvia liiketoimintamahdollisuuksia. Lue kampanjasta lisää täältä ja tutustu hankkeisiin, joissa suomalaistoimijoille on erityisesti kysyntää, täältä.