Onko Vietnam potentiaalinen tuontimarkkina yrityksellenne? Kertokaa meille tuotteista, jotka kiinnostavat teitä!

30.5.2023

Vietnam on yksi Suomen kahdenvälisistä pitkäaikaisista kumppanimaista ja maiden yhteistyö ulottuu aina 1970-luvun alkuun asti. Vietnamin talouden nopea kehitys näkyy myös kahdenvälisessä kaupassa ja viime vuosien aikana tuonti Vietnamista Suomeen on selkeästi kasvanut, ylittäen €650 miljoonaa vuonna 2022. Sähkökoneet ja -laitteet sekä rauta- ja terästavarat muodostavat noin puolet kokonaistuonnista. Muita merkittäviä tavararyhmiä ovat muun muassa jalkineet, nahkatuotteet, tekstiilit ja vaatteet, huonekalut sekä kahvi, tee ja mausteet.

Finnpartnership ja Team Finland Vietnamissa yhdessä paikallisten kumppaniorganisaatioiden kanssa suunnittelevat virtuaalista tuontitapahtumaa syyskuulle 2023. Kutsumme suomalaisia yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita kartoittamaan tuontimahdollisuuksia ja -kumppaneita Vietnamista, olemaan meihin yhteydessä ja kertomaan, mitkä sektorit ja tuotteet ovat erityisesti kiinnostavia. Tämä auttaa meitä kutsumaan mahdollisimman relevantteja paikallistoimijoita ja kumppaniehdokkaita tulevaan tilaisuuteen.  

Finnpartnershipin liikekumppanuustukea voidaan myöntää hankkeille, joiden tavoitteena on aloittaa tuonti kehittyvältä markkinalta Suomeen. Vietnamin tapauksessa tuki kattaa 70 % hankekustannuksista. Hanke voi koostua vaikkapa tuontikumppaneiden identifioinnista, markkinatutkimuksesta ja kannattavuusselvityksestä. Tuotteistukseen liittyvät tuotekehityskulut, jotta tuote soveltuu Suomen markkinoille, sekä tähän rinnastettavat testien kustannukset, maahantuontiin tarvittavien viranomaislupien testien kustannukset ja tuottajien vastuullisuuteen liittyvät auditointikustannukset ovat myös tukikelpoista hanketyötä.

Ota Finnpartnershipin Hanoin-tiimiin yhteyttä ja kerro, mitkä sektorit ja tuotteet kiinnostavat yritystäsi 30.7.2023 mennessä! Hanoin-tiimimme palvelee suomalaisyrityksiä englanniksi.

Tam Nguyen Tam.Nguyen@finnpartnership.fi

Trang Nguyen Trang.Nguyen@finnpartnership.fi