Yritykset kiinnostuivat Vammaiskumppanuus ry:n palveluista Finnpartnershipin Matchmaking-työpajassa

Finnpartnership käynnisti uuden työpajamallin, jossa suomalaisyrityksille on tarjolla rahoitus- ja palvelukokonaisuus, joka sisältää valmiita kumppaniehdokkaita, rahoitusmalleja sekä kokonaisuuteen sopivia Team Finlandin sekä kansalaisjärjestökentän tarjoamia palveluita. Suomalaisilla kansalaisjärjestöillä on arvokasta kokemusta ja tarjottavaa kehitysmaihin vielä hyvin varovaisesti suhtautuvalle yrityskentälle.

Ensimmäisessä Matchmaking –työpajassa toukokuun 10. päivä Finnfundin tiloissa Helsingissä suomalaisyrityksille esiteltiin kenialaisia, etiopialaisia ja ugandalaisia rakennus- ja terveysalan yrityksiä. Joukossa oli esimerkiksi sairaaloita, klinikoita sekä rakennus- ja sisustusurakoitsijoita. Työpajan järjestökumppanina oli Vammaiskumppanuus ry, jonka konkreettinen osaaminen ja palvelut näillä sektoreilla kiinnostivat yrityksiä. Innokkaimmat varasivat heti omat tapaamisensa järjestön kanssa. Palveluesittelynsä suomalaisyrityksille pitivät etäyhteyden kautta myös Suomen Etiopian ja Kenian (mukaan lukien Uganda) suurlähetystöt sekä Finpro Nairobi.

Työpajassa oli yhdistettävänä seitsemän yritystä Ugandasta, kaksi Etiopiasta ja yksi Keniasta. Suomalaisyrityksiä oli paikan päällä 14. Ensimmäiset paikalla olleet yritykset varasivat heti neuvonta-ajan myös Finnpartnershipistä päästäkseen eteenpäin uusien kumppaniehdokkaiden kanssa. Eniten yleisöä kiinnosti yhteistyö ugandalaisten sairaalojen ja klinikkojen kanssa.

Yhdistämättä jäi toistaiseksi monia rakennusalan erityisesti sisustusrakentamisen yrityksiä. Talouskasvun myötä julkitilojen, hotellien, myymälöiden, ravintoloiden ja kauppakeskusten varustelu ja sisustaminen kasvaa kohdemaissa vauhdikkaasti. Suomalaisilla puolestaan on paljon osaamista juuri sisustusrakentamisen toteutuksessa, projektinhallinnassa, tehokkuudessa ja kansainvälisten hankintakanavien hyödyntämisessä.

Seuraava Matchmaking –työpaja, joka käsittelee toimimista hauraissa valtioissa, järjestetään Finnfundissa 16.8. ja kohdemaina ovat Somalia ja Afganistan. Tarkempia tietoja työpajasta on tulossa Finnpartnershipin kotisivuille lähiaikoina.

Viljami Kettunen Foxley Consultingista kiinnostui vammaisten henkilöiden palkkaamisesta Sunspot yritykseensä Ugandassa. Keskustelut Vammais-kumppanuuden Mari Koistisen kanssa jatkuivat työpajan jälkeen. Kettusen kokemukset Ugandassa toimimisesta ovat positiivisia ja hän kannustaakin suomalaisia tarttumaan pienempiin kumppanuuksiin ja niiden myötä mm. suurten kehityshankkeiden alihankintaketjuihin.

Lisätietoja:

Finnpartnership:
Birgit Nevala: birgit.nevala@finnpartnership.fi

Vammaiskumppanuus ry:
Anja Malm: anja.malm@vammaiskumppanuus.fi

 

avaa sulje