Uusia ja uudistettuja tuotteita kansainvälistymiseen Business Finlandista

25.4.2019

Uusia tuotteita ovat Talent Explorer, jonka avulla yritys voi palkata asiantuntijan kansainvälistymisen avuksi ja Group Explorer, jonka avulla pk-yritysten ryhmä voi hankkia apua yhteisiin kansainvälistymishankkeisiin.

Explorer-tuoteperhe yritysten kansainvälistymisen tueksi
Uudistuksen tavoitteena on koota yhden Explorer-brändin alle tuoteperhe yritysten kansainvälistymisen tueksi. Messuavustus on uudessa tuoteperheessä Exhibition Explorer ja Explorerin nimeksi tulee Market Explorer. Uusia rahoitustuotteita ovat Talent Explorer ja Group Explorer.

Talent Explorerilla yritys voi palkata asiantuntijan jolla on uuteen vientimarkkinaan liittyvää osaamista. Business Finlandin rahoituksen määrä on enintään 20 000 euroa, ja se kattaa maksimissaan 50 prosenttia palkattavan asiantuntijan kustannuksista.

Group Explorer sopii tilanteisiin, joissa kansainvälisten markkinoiden mahdollisuudet ovat niin laajoja, että yksittäinen yritys ei voi täyttää koko tarvetta. Minimissään neljän pk-yrityksen ryhmä voi hankkia rahoituksella ulkopuolisia palveluja, esimerkiksi markkinaselvityksiin tai yhteisten liiketoimintamallien tekemiseen.

Vienti- ja kansainvälistymispalvelut uudistuvat

Suomalainen yritys saa Business Finlandilta apua valmistautuessaan kansainvälistymiseen, lähtiessään uusille markkinoille sekä kasvaessaan ja uudistaessaan liiketoimintaansa olemassa olevilla markkinoilla. Kaikki vienti- ja kansainvälistymispalvelut on koottu Business Finlandin verkkosivuilla yhteen paikkaan.

Laajentunut Soft Landing -verkosto tarjoaa suomalaisille kasvuyrityksille riskittömämmän ja nopeamman tavan arvioida uuden markkinan potentiaalia. Verkoston toimipisteiden kautta liiketoimintaa voi halutessaan rakentaa ilman paikallisen yrityksen perustamista. Palveluntuottajien kautta saa myös tukea toiminnan tehostamiseen ja pysyvämmän läsnäolon rakentamiseen. Verkostolla on toimipisteitä Aasiassa ja Yhdysvalloissa, ja osa kohteista on Nordic Innovation Housen operoimia.

Lisätietoja

Explorer-tuoteperhe:
Senior Advisor Jukka Lohivuo
jukka.lohivuo@businessfinland.fi
050 438 0042

Kansainvälistymispalvelut:
Senior Advisor Petri Haahti
petri.haahti@businessfinland.fi
040 566 3975

Explorer-tuoteperhe
Kansainvälistymispalvelut

avaa sulje