Sierra Leonen delegaatiovierailu Helsingissä tarjosi uusia liiketoimintamahdollisuuksia

31.10.2022

Sierra Leonen ministereistä ja muista valtion edustajista koostuva delegaatio edisti suomalaisten ja sierraleonelaisten yhteistyömahdollisuuksia erityisesti koulutus-, kiinteistö-, maatalous- ja metsäsektoreilla. 

Delegaatiovierailun yhteydessä järjestettiin kaksi päivää kestävä Sierra Leone / Finland Investment Forum 11.-12.10. Helsingissä., jossa kuultiin Sierra Leonen maa- ja metsätalousministerin Abu Bakarr Karimin näkemyksiä Sierra Leonen maa- ja metsätalouden liiketoimintamahdollisuuksista, Sierra Leonen ensimmäisen perus- ja jatkokoulutuksen varaministerin Emily Cogran visioita maan koulututussektorin kehityksestä ja haasteista sekä muiden delegaation jäsenten näkökulmia maan liiketoimintamahdollisuuksista. Lisäksi tilaisuudessa keskusteltiin paneelikeskustelun merkeissä Suomen ja Sierra Leonen maa- ja metsätaloussektorin kehityksestä, mahdollisuuksista ja haasteista.

Finnpartnership oli mukana tilaisuudessa yhdessä muiden Team Finland -verkoston toimijoiden, Keskuskauppakamarin, Business Finlandin ja Finnfundin, kanssa. Suomen maa- ja metsätalouden ajankohtaisesta tilanteesta olivat kertomassa Perttu Pyykkönen Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta ja Marjukka Mähönen Maa- ja metsätalousministeriöstä sekä suomalaista koulutusvientiä oli esittelemässä Ulkoministeriön Koulutussuurlähettiläs Marjaana Sall. Lisäksi tilaisuudessa esiteltiin Habita Finlandin kiinteistöalan liiketoimintaa sekä kokemuksia Sierra Leonesta.

Tilaisuus sai hyvää palautetta, ja tilaisuuden uskotaan lisäävän maiden välistä yhteistyötä. Tilaisuuden järjesti Sierra Leone’s Consulate Planning Office in Finland. 


Mr. Sorie Obai Kamara (Head of Sierra Leone’s Consulate Planning Office in Finland), Birgit Nevala (Programme Director, Finnpartnership), Mrs. Yvonne King (Deputy High Commissioner of Sierra Leone in the UK)