Nepal-maapäivän tallenne on nyt katsottavissa  

Finnpartnership järjesti toukokuussa yhteistyössä Kymppi-hankkeen kanssa Nepal-maapäivän. Tapahtuman tallenne on nyt katsottavissa Kymppi-hankkeen sivuilla: https://www.hdl.fi/blog/kokemuksia-ja-tukea-kestavaan-liiketoimintaan-nepalissa/ 

Helsingissä, Rastilan kartanossa järjestetty hybriditilaisuus kokosi paikan päälle 30 osallistujaa ja etäyhteyksillä 82 osallistujaa Suomesta ja Nepalista. Nepalissa työskentelevät yritykset ja järjestöt kertoivat kokemuksistaan ja tilaisuudessa pohdittiin kumppanuuksien hyödyntämismahdollisuuksia. 

Suomen Nepalin suurlähettiläs Pertti Anttinen kertoi, miten Nepalin ja Suomen välisiä suhteita on ryhdytty sopeuttamaan koronan jälkeiseen aikaan. 

Naresh Shrestha Nepal Pavilion Groupista kertoi miten Nepal on pyrkinyt luomaan hyvät olosuhteet ulkomaisille investoijille. Hyviä mahdollisuuksia on Nepalissa esimerkiksi palveluille, turismille, rakennusyrityksille sekä kaivos- ja energiayrityksille ja aivan erityisesti vesivoimalaitoksissa Shestra näkee suuria mahdollisuuksia. 

Leo Stranius puhui yritysten vastuullisuudesta ja kertoi, että Nepalissa varsinkin pienten yritysten on syytä kehittää vastuullisuuttaan. Stranius uskoo, että vastuullinen liiketoiminta tukee vähitellen yritysten kannattavuutta tulevaisuudessa. 

Mikko Malkavaara Dalitien solidaarisuusverkostosta kertoi Nepalin kastijärjestelmästä ja siitä miten tärkeää on, että Nepalissa toimivat yritykset tiedostavat tilanteen ja toimivat itse aktiivisesti kastittomien dalitien syrjintää vastaan. 

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiön (KIOS), Nepal-asiantuntija Kati Ruskola kertoi miten haavoittuvassa asemassa olevien tilannetta huomioidaan ja millaisia erilaisia rahoitusmekanismeja ja ihmisoikeustilannetta tarkkailevia työkaluja on käytettävissä. 

Finnpartnershipin Axel Sointu esitteli liikekumppanuustukea, jota suomalaiset toimijat voivat hakea taloudellisesti kannattavaan liiketoimintaan muun muassa Nepalissa.