Mahdollisuuksia Mosambikissa!

30.11.2022

Marraskuussa 2022 Mosambikin presidentti Filipe Jacinto Nyusi sekä hänen johtamansa yrityksistä ja julkisista toimijoista koostuva delegaatio kävi vierailulla Suomessa. Vierailun ohessa järjestettiin Team Finland-talolla 17.11.2022 Mozambique-Finland Business Forum -tapahtuma, johon presidentin lisäksi osallistui useita kansainvälistä kauppaa ja investointeja edistäviä instituutioita ja yrityksiä. Osa delegaatiosta vieraili myös Finnpartnershipin toimistolla ennen Business Forum -tapahtumaa.

Delegaatio kannusti suomalaisia yrityksiä tarttumaan mahdollisuuksiin liittyen Mosambikin siirtymiseen puhtaaseen energiaan. Mahdollisuuksia tarjottiin myös vesistöihin liittyvillä sektoreilla, kuten rannikko- ja mangrovekehityksen, kalastuksen, satamien ja merenkulun, turismin, vesi- ja tuulienergiatuotannon sekä tutkimus- ja kehitystyön parissa. Nämä sektorit ovat maalle elintärkeitä sen 2 700 kilometrin pituisen rannikon ja vesistöjen myötä, ja maa haluaa suojella vesistöjä ympäristövaikutuksilta. Delegaatio kannusti myös mahdollisuuksiin muilla sektoreilla, kuten maatalouden, tuotannon sekä turismin ja infrastruktuurin kehittämisen parissa.

Kaakkois-Afrikassa sijaitsevassa maassa on 31 miljoonaa asukasta, ja väestön odotetaan tuplaantuvan seuraavan 30 vuoden aikana. Mosambikilla on myös hyvät kulku- ja kauppayhteydet muihin eteläisen Afrikan maihin ja se toimii vienti- ja tuontiporttina muille sisämaanaapurivaltioille.

Finnpartnershipin liikekumppanuustuki Mosambikiin on pk-yrityksille 85 % hyväksytyn hankebudjetin kustannuksista. Ottakaa yhteyttä Finnpartnershipin tiimiin, jos haluatte isätietoja tai yhteydenottoja Mosambikilaisiin kumppaneihin.