Finnpartnershipin yritysvastuupajassa keskusteltiin vastuullisesta liiketoiminnasta käytännössä

 20.11.2017

Finnpartnership järjesti torstaina 26.10. yritysvastuutyöpajan, jossa pohdittiin vastuullisen liiketoiminnan merkitystä ja mahdollisuuksia yrityksille. Yritysvastuuasiantuntija Merja Pentikäinen avasi kuulijoille mm. yritysvastuun keskeisiä piirteitä ja periaatteita sekä yritysvastuun käytännön työkaluja. Tilaisuuden aikana kuultiin myös vastuullisuuden merkityksestä Finnpartnershipin tarjoamassa kehitysmaatoiminnan rahoituksessa.

 

Vastuullisuuden merkityksestä omassa liiketoiminnassaan kertoi uudenlaisia matkailupalveluja kehitysmaissa tarjoava Duara Travels. Finnpartnershipin liikekumppanuustukeakin saanut Duara Travels tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden yöpyä hotellien tai hostellien sijaan osana autenttista paikallisyhteisöä kehitysmaissa. Matkat varataan Duaran verkkosivuilta, ja paikan päällä matkailijaa odottaa luotettava kontaktihenkilö. Kontaktihenkilö auttaa matkailijaa käytännön asioissa sekä kuljetuksessa paikallisyhteisöön, jonka luona matkailija majoittuu. Duara Travels toimii tällä hetkellä viidessä maassa (Tansania, Indonesia, Vietnam, Nicaragua ja Sri Lanka).

 

Vastuullisuus on keskeinen osa Duara Travelsin toimintaa. ”Valtaosa matkailijoiden maksamasta korvauksesta menee paikallisille ihmisille”, perustaja Annika Järvelin kertoi. ”Matkailijoiden majoittaminen tarjoaa paikallisille paitsi lisätuloja, myös mahdollisuuden harjoitella englannin kielen taitoaan, oppia asioita toisista maista sekä laajentaa kokemuspiiriään”.  Usein matkojen seurauksena syntyy myös ystävyyssuhde.

 

 

Majoittuminen vaikuttaa majoitusta tarjoavan perheen lisäksi mahdollisesti myös koko pienyhteisöön. Duara Travels painottaakin, ettei toiminnan tavoitteena ole paikallisten elinkeinojen tai tapojen muuttaminen. ”Meille on tärkeää, ettei majoitustoimintaan osallistumisesta muodostu paikallisille pääelinkeinoa, vaan se on heille vapaaehtoista lisäansaintaa”. Sekä matkailijoilta että paikallisilta kerätään jatkuvasti palautetta toiminnan laadun ja vastuullisuuden varmistamiseksi.

 

Finnpartnership kiittää kaikkia työpajaan osallistuneita!

 

https://www.duaratravels.com/

https://www.opiniojuris.fi/

 

avaa sulje