EEP Africa -rahaston rahoitushaku avattu

17.4.2023

Energia- ja ympäristökumppanuuden rahasto (Energy and Environment Partnership Trust Fund, EEP Africa) on juuri avannut rahoitushaun. Yritykset, startupit ja yhteiskunnalliset yritykset, joilla on puhtaaseen energiaan liittyviä alkuvaiheen hankkeita eteläisessä ja itäisessä Afrikassa, ovat tervetulleita hakemaan rahoitusta. Rahoitushaku on auki 12.5.2023 klo 12.00 asti (Helsingin aikaa, GMT +3).

Kuka voi hakea?

Yritykset, startupit ja yhteiskunnalliset yritykset, joilla on varhaisen vaiheen hankkeita yhdessä tai useammassa EEP Africa -rahaston kohdemaassa (Botswana, Burundi, Eswatini, Kenia, Lesotho, Malawi, Mosambik, Namibia, Ruanda, Seychellit, Etelä-Afrikka, Tansania, Uganda, Sambia ja Zimbabwe), voivat hakea. Naisyrittäjiä ja paikallisesti johdettuja organisaatioita kannustetaan erityisesti hakemaan.

Rahoitus

Rahoituksen määrä vaihtelee 200 000-1 000 000 euron välillä. Osarahoituksen vähimmäismäärä on 30-50 prosenttia hankkeen kokonaisbudjetista riippuen hankkeen vaiheesta ja yrityksen toiminnasta.

Miten haetaan?

Hakuprosessi on kaksivaiheinen: hakijan tulee ensin ilmoittautua mukaan (Expression of Interest, EoI), jonka jälkeen lähetetään yksityiskohtainen hanke-ehdotus. EoI:n toimittamisen jälkeen EEP Africa järjestää virtuaalisen bootcampin ja pitching-istuntoja hakijoille, jotka ovat alustavalla hakijalistalla. Pitching-haastattelujen perusteella osa hakijoista valitaan seuraavaan vaiheeseen.

Lisätietoja rahoitushausta löydät EEP Africa -rahaston verkkosivuilta.

EEP Afrikka -rahasto tukee ympäristö- ja energiainnovaatioita. Sitä hallinnoi Pohjoismaiden kehitysrahasto (NDF) ja rahoittaa Itävalta, Tanska, Suomi, Islanti, NDF ja Sveitsi.