Naisten omistamien ja johtamien yritysten yhteistyötä Suomen ja kehitysmaiden välillä lisätään – tutustu Annan, Pihlan, Leilan, Evan, Minnan, Hannan ja Traceyn tarinoihin!
1.7.2021
Finnpartnershipin avulla suomalaisyritykset voivat liiketoiminnallaan edistää kehitysmaiden yritysten kasvua kestävällä tavalla ja konkreettisimmin luomalla kestäviä ja ihmisarvoisia työpaikkoja. Suomen kehityspoliittisen ohjelman mukaisesti erityisesti naisten osuutta kansainvälisessä liiketoiminnassa pyritään aktiivisesti lisäämään.
Finnpartnership tarjoaa Matchmaking-yhdistämispalvelua sekä liikekumppanuustuki-avustusta hankkeen alkuvaiheisiin aina 85 % saakka, jolloin oman riskin osuus jää varsin pieneksi. Finnpartnership pyrkii syksyn 2021 aikana yhdessä Suomen Yrittäjänaisten ja ITC:n (International Trade Centerin) kanssa kannustamaan naisyrittäjiä entistä runsaslukuisemmin tarttumaan kehittyvien markkinoiden tarjoamiin mahdollisuuksiin – maailma on lähellä ja kaiken ei tarvitse olla heti alussa suurta. Toimintaa voi lähteä laajentamaan pienin laadukkain tuote-erin tai vaikkapa yhteistyössä kansalaisjärjestöjen kanssa! Monet suomalaiset naisyrittäjät ovat jo näyttäneet tietä ja kasvattaneet upeita liiketoimia, joilla sekä tehdään voittoa, että parannetaan maailmaa!
Tutustu sivuiltamme löytyviin, naisten omistamien ja johtamien yritysten menestystarinoihin: lue miten Anna Suonheimo tuo käsintehtyjä luksusmattoja Suomeen ja työllistää satoja vammaisia henkilöitä Etiopiassa tai miten Leila Omarin aurinkosähköyhtiö löysi markkinoita Somaliassa. Pihla Meskanen vie puolestaan suomalaista arkkitehtikoulutusta Vietnamin lapsille ja Tracey Powers-Erkkilä myy laadukkaita käsintehtyjä tekstiilejä mm. Marokosta ja Etiopiasta suomalaisille laatu- ja vastuullisuustietoisille kuluttajille. Eva Wissenz on puolestaan löytänyt kumppanikseen paikan päällä Itä-Afrikassa toimivat kansalaisjärjestöt ja tämän kautta pienleipomot ovat päässeet kiinni yrittäjyyteen hänen yrityksensä valmistamien aurinkouunien avulla. Minna Impiö työllistää satoja henkilöitä kenialaisissa osuuskunnissa ja myy kansainvälisesti menestyksekkäästi pohjoismaista designia ja kenialaista punontataitoa yhdistäviä korituotteita. Hanna Khalili puolestaan pitää tärkeänä Suomeen tuotavien eksoottisten juomatuotteiden eettisyyttä.
Kartoitamme elokuussa naisyrittäjien kiinnostusta kehitysmaaliiketoimintaan erillisellä kyselyllä. Voit ilmaista kiinnostuksesi vastata kyselyyn olemalla yhteydessä: matchmaking(a)finnpartnership.fi.
Syksyllä on myös tulossa naisyrittäjille suunnattu bisnesseminaari 7.10., jolloin kohtaamme naisyrittäjiä Sri Lankalta ja Pakistanista ja tutustumme yhteistyömahdollisuuksiin heidän kanssaan. Ilmoittautuminen aukeaa lähempänä tilaisuutta, mutta voit liittyä jo tapahtuman postituslistallemme: matchmaking(a)finnpartnership.fi.
Kuva: Sera Helsinki