Haemme Finnpartnership-tiimiin hankeanalyytikkoa (Programme Officer) vanhempainvapaan sijaiseksi määräajaksi 16.1. – 1.8.2023

20.12.2022

Finnpartnership on ulkoministeriön rahoittama ja Finnfundin hallinnoima liikekumppanuusohjelma, jonka tavoitteena on synnyttää positiivisia kehitysvaikutuksia edistämällä liiketoimintaa Suomen ja kehitysmaiden välillä. Finnpartnership tarjoaa suomalaisille yrityksille ja organisaatioille kehitysmaaliiketoimintaan liittyvää neuvontaa, rahoitusta sekä kontakteja, joiden avulla kestävä ja pitkäaikainen liiketoiminta voidaan saada käyntiin.

Etsimme nyt hankeanalyytikkoa työskentelemään Finnpartnershipin kautta tarjottavan liikekumppanuustuki-rahoituksen parissa. Liikekumppanuustuen asiakkaita ovat suomalaiset yritykset, oppilaitokset ja järjestöt, jotka valmistelevat kaupallisia, kehitysvaikutuksia tuottavia liiketoimintahankkeita kehittyvissä maissa.

Haemme tiimiimme toimeen tarttuvaa, tehokasta ja tarkkaa henkilöä, joka päätehtävänään kirjaa sisään uudet liikekumppanuustukihakemukset sekä osallistuu asiakkaiden neuvontaan, hakemusten käsittelyyn sekä hankkeiden ja hakijoiden arviointiin. Tehtävien vaativuus määrittyy osin hakijan aiemman kokemuksen ja työssä edistymisen perusteella, ja voi sisältää myös hakemuksia ja maksupyyntöjä koskevien kokonaisarvioiden (lausuntojen) itsenäistä laatimista.

Jos toiveissasi on kehittää uraasi kohti vastuullisen rahoituksen ja kehitysvaikutusten rajapintaa, tartu tähän tilaisuuteen!  

Päätehtävät:

 • Liikekumppanuustukihakemusten vastaanottaminen ulkoministeriöstä ja niiden kirjaaminen tietokantaan
 • Asiakkaiden (yritysten, oppilaitosten ja kansalaisjärjestöjen) neuvominen Finnpartnershipin palveluihin, erityisesti liikekumppanuustukeen liittyen
 • Mahdollisuuksien mukaan liikekumppanuustukihakemuksia koskevien lausuntojen laatiminen, sisältäen osan tai kaikki seuraavista tehtävistä
  • Tarvittavien lisätietojen kerääminen asiakkailta ja muista lähteistä
  • Liikekumppanuustukihakemusten arviointi suhteessa tuen ehtoihin, kehitysvaikutuksiin, rahoitusresursseihin, osaamisresursseihin yms.
  • Yritysten tilinpäätösten analysointi lausunnon pohjaksi
  • Objektiivisten ja selkeiden analyysien laatiminen esimerkiksi hankkeiden sisältöä koskien
  • Liikekumppanuustuen maksujen ja muutospyyntöjen käsittely

Lisäksi Programme Officer

 • osallistuu sidosryhmätyöhön, viestintään ja markkinointiin
 • osallistuu Matchmaking-työhön

Saat yhteen hiileen puhaltavalta tiimiltämme apua, neuvoja ja kattavan perehdytyksen tehtävien suorittamiseen. Liikekumppanuustuesta vastaa ohellasi kolme kokenutta, auttamaan valmista kollegaa. Nopea oppimiskyky ja valmius itsenäiseen, tehokkaaseen ja tulosorientoituneeseen työntekoon on kuitenkin ehdoton edellytys tehtävässä menestymiseen.

Etsimämme henkilö omaa erinomaiset tietotekniset taidot, on tarkka, ja lähestyy luontevasti asiakkaita puhelimitse täydentäviä tietoja saadakseen. Työhön vaaditaan rahoitukseen tai kehityskysymyksiin, esim. kansainväliseen politiikkaan liittyvä korkeakoulututkinto. Eduksi katsotaan aikaisempi kokemus kehityskysymysten, Suomen kehityspolitiikan ja SDG-tavoitteiden sekä (kehitys-) rahoituksen parissa tehdystä työstä. Tilinpäätösanalyysin osaaminen on hakijalle selkeästi eduksi. Tehtävä edellyttää erinomaista puhutun ja kirjallisen suomen ja englannin kielen taitoa. Eduksi katsotaan ruotsin, ranskan ja espanjan osaaminen.  

Kannustamme ja panostamme henkilöstön kehittymiseen ja hyvinvointiin. Tarjolla on kattava työterveyshuolto ja työmatka- sekä virike-edut, ajanmukaiset työvälineet ja jouhevasti toimiva IT-ympäristö sekä viihtyisät työtilat Helsingin Ruoholahdessa. Meillä työskennellään joustavasti myös etänä, mutta pelkästään etätyö ei ole mahdollinen. Jokaisella on oma työpiste, jota voi vapaasti käyttää kaikkina päivinä. Tervetuloa hyväntuuliseen ja työhönsä suurella intohimolla suhtautuvaan tiimiimme!

Täytä hakemuslomake palkkatoiveineen mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään 9.1.2023. Aikataulutamme Teams-haastatteluja jo hakuajan aikana.

Lisätietoja: ohjelmajohtaja Birgit Nevala puh. 044 357 0811, 28.–29.12.2022 kello 10–14.