Finnpartnershipin seminaari Tunisiassa avasi yhteistyömahdollisuuksia käsityöalan naisyrittäjien kanssa – tutustu tuotteisiin täällä!

7.5.2019

Tuotteiden laatu, valikoiman monipuolisuus ja yritysten tarinat tekevät tunisialaisista käsityötuotteista kiinnostavia alan suomalaisille maahantuojille ja jälleenmyyjille.

Finnpartnership järjesti Tunisian pääkaupunki Tunisissa 12.4. käsityö- ja design alojen naisyrittäjille suunnatun seminaarin, jonka tavoitteena oli tutustua paikalliseen tuotetarjontaan, avata yhteyksiä tunisialaisten tuottajien ja suomalaisten jälleenmyyjien välille sekä kertoa yleisölle tuotteiden viennistä Suomeen ja muualle Eurooppaan.

Seminaari palveli Suomen kehityspolitiikan ja Finnpartnershipin kolmivuotiskauden keskiössä olevaa sukupuolten välisen tasa-arvon edistämistä. Seminaari järjestettiin yhdessä Suomen Tunisin-suurlähetystön sekä paikallista käsityöalaa edustavan Office National de l’Artisanatin kanssa.

Seminaariin osallistui noin 50 pääosin naisjohtoista käsityö- ja design-alan yritystä ympäri Tunisiaa. Yritysten taustat ja toiminnan koko olivat hyvin vaihtelevia, ja esillä oli esimerkiksi tekstiili-, luonnonmateriaali- ja keramiikkatuotteita. Valtaosa tuotekirjosta oli suunniteltu paikallisten perinteiden ja kulttuurin mukaisesti, osa taas hyödynsi kiinnostavasti esimerkiksi eurooppalaista ja pohjoismaista tyyliä. Yrityksien ja tuotteiden kiinnostavat ja puhuttelevat tarinat sekä niiden naisia työllistävät vaikutukset tuovat lisäarvoa jo valmiiksi laadukkaille tuotteille.

Seminaarissa esiteltyjä tuotteita voit tarkastella alla olevista kuvista.

Mikäli olet kiinnostunut tuotteiden maahantuonnista ja/tai jälleenmyynnistä, olethan yhteydessä Finnpartnershipin Birgit Nevalaan tai Patrik Bredbackaan, jotka voivat avata keskusteluyhteyden tuotteita valmistaviin yrityksiin. Maahantuonnin valmisteluun liittyviin kustannuksiin – kuten kumppanin tapaamiseen ja tuotteiden valmistusprosessiin tutustumiseen – on myös mahdollista hakea Finnpartnershipin rahallista liikekumppanuustukea.

Finnpartnership kiittää kaikkia seminaarin järjestelyihin ja toteutukseen osallistuneita yhteistyökumppaneitaan!