Doing Business with Finland -seminaarin 27.2. tuloksena potentiaalisia liikekumppaneita yli kymmenelle suomalaisyritykselle Uzbekistanista – lisää kaivataan!

8.3.2018

Finnpartnership ja Finnish Water Forum palkittiin yhdessä Aquatherm 2018-messuilla parhaan uuden tulokkaan palkinnolla

Finnpartnership järjesti Doing Business with Finland -seminaarin Uzbekistanin pääkaupungissa Tashkentissa yhdessä Finnish Water Forumin sekä Suomen ulkoministeriön kanssa 27.2, sekä osallistui Aquatherm Tashkent 2018 -messuille. Suomen Keski-Aasian kiertävän suurlähettilään Niklas Lindqvistin johdolla tutustuttiin myös paikalliseen Maailmanpankin toimistoon ja eri ministeriöihin. Paikan päällä oli mukana 5 suomalaisyritystä.

Asunto- ja kunnallispalvelujen ministeriön kanssa päätettiin lähteä selvittämään yhteistä pilottihanketta vanhentuneen kaukolämpöverkon uudistamiseksi. Neuvostoliiton ajoilta periytyvää verkkoa ei ole lainkaan uudistettu 25 vuoteen. Yhteistyötä koordinoi Finnish Water Forum ja kiinnostuksen tähän yhteistyöhön voi ilmoittaa: senni.muiniekka@finnpartnership.fi

 

Suomen Keski-Aasian kiertävä suurlähettiläs Niklas Lindqvist oli mukana viikon tapahtumissa ja järjesti delegaatiolle vierailun mm. Maailmanpankin paikallistoimistoon Uzbekistanissa

 

Paikallinen silkki-ministeriö oli myös erittäin kiinnostunut rakentamaan yhteistyötä silkin tuotantoon ja -valmistukseen sekä turismiin silkkikäsityöläisten kylissä. Tämän tarpeeseen ennätti jo vastaamaan suomalainen Visit Natives, joka lähtee kartoittamaan yhteistyömahdollisuuksia ja myöhemmin mahdollisesti tarjoamaan matkustusmahdollisuutta tarunomaisten silkkitien kulttuurien pariin.

Doing Business with Finland -seminaariin osallistui noin 60 paikallista vesi- ja cleantech-alan yritystä ja päättäjää. Kiinnostus suomalaisyrityksiä kohtaan oli kaikkiaan suurta. Keskustelu ja projektiaihioista ja yhteistyöstä käy nyt suomalaisten ja uzbekistanilaisten yritysten välillä vilkkaana ja lisää suomalaisyrityksiä etsitään parhaillaan vastaamaan uzbekistanilaisten toiveisiin.

Finnpartnership ja Finnish Water Forum palkittiin yhdessä Aquatherm-messuilla parhaan uuden tulokkaan palkinnolla, ja yhteinen Suomi-ständi ja suomalainen osaaminen herätti valtavasti kiinnostusta. Messuilla oli esillä useita oman alansa huippuosaajia aina valmistajista jakelijoihin, jotka edustivat mm. vesi, lämmitys- ja talotekniikka-alaa. Finnpartnershipille matkan tarkoituksena oli löytää yhdeksälle suomalaisyritykselle paikallispartnereita, auttaa viittä mukana ollutta suomalaisyritystä verkostoitumaan sekä kartoittaa liiketoimintamahdollisuuksia ja liiketoimintaympäristöä suomalaisfirmoille Uzbekistanissa.

Nokia on ainoa Uzbekistanissa toimiva suomalaisyritys tällä hetkellä, juuri nyt onkin hyvä hetki hyödyntää paikallisten toimijoiden innostuneisuutta suomalaista osaamista kohtaan. Maan investointi-ilmapiiri on huomattavasti parantunut viimeisten 1,5 vuoden aikana, ja venäjän osaaminen on ehdoton valtti asioitaessa uzbekistanilaisten kanssa. Suomalaista osaamista kaivataan esimerkiksi seuraavilla sektoreilla: vesiala, lämmitys- ja rakennusala sekä moderni kasvihuoneteknologia ja erityisesti vihannesten kasvattaminen sekä kastelujärjestelmät.

 

Finnpartnership kutsuttiin vierailemaan Uzbekistanin tuoreen silkkiministerin luona. Ministeri toivoo edistävänsä erityisesti sillkituotannon ympärille perustuvaa matkailua.

 

Lue myös ulkoministeriön juttu matkasta: Suomalaiset yritykset kiinnostivat Uzbekistanin vienninedistämisfoorumeilla.

 

Mikäli Uzbekistanin markkinat kiinnostavat yritystäsi, tarjoamme mielellämme lisätietoja – ota yhteyttä: senni.muiniekka@finnpartnership.fi tai puh. +35840 749 2529

 

Doing Business with Finland seminaarien tarkoituksena on aikaansaada kumppanuuksia suomalaisten ja seminaarin kohdemaan yrityksien välille. Finnpartnership edustaa kohdemaissa aina niitä yrityksiä, jotka eivät pääse matkalle mukaan. Seuraavat seminaarit järjestetään huhtikuussa Sambiassa, Namibiassa ja Botswanassa. Mikäli haluat aloittaa yritystoimintaa ko. maissa ja toivot, että yrityksesi esiteltäisiin näissä maissa, otathan yhteyttä Kaisa Arkkilaan: kaisa.arkkila@finnpartnership.fi tai puh. +35840 634 2075.

 

avaa sulje