Save the Date: lähde mukaan Namibia Mining Expo -tapahtumaan elokuun lopulla!

  • tapahtumapäivä
    30.08.2023

  • tapahtumapaikkaWindhoek, Namibia

Mining Finland, Geologian tutkimuskeskus (GTK), Suomen Namibian-suurlähetystö ja Finnpartnership yhteistyössä Namibian kaivoskamarin kanssa kutsuvat suomalaiset kaivosalan ja tukisektoreiden yritykset Namibia Mining Expo -tapahtumaan elokuussa 2023.

Mining Expo järjestetään Windhoekissa 30.–31.8. Tapahtuma tuo yhteen Namibian kaivosalan keskeiset sidosryhmät sekä kansainväliset yritykset. Mining Finland, GTK, Suomen suurlähetystö ja Finnpartnership kustantavat tapahtumassa paviljongin suomalaisille yrityksille sekä järjestävät tutustumiskäyntejä valittuihin potentiaalisiin kaivoksiin tapahtumaviikon aikana. Suunnitteilla on myös lisäohjelmaa suomalaisille osallistujille, joten varaa kalenteristasi koko viikko 35, jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn irti vierailusta.

Namibian kaivossektori tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia myös vesi-, energia-, ICT- ja teknologia-alan yrityksille. Suomalaiselle osaamiselle on kysyntää erityisesti liittyen kestäviin ja digitaalisiin kaivosratkaisuihin, mineraalien louhintaan ja käsittelyyn sekä jätevesi- ja vesihuoltoratkaisuihin. Namibia on myös kiinnostunut kehittämään kaivosalan ammattilaisten koulutusta yhteistyössä suomalaisten organisaatioiden kanssa. Voit lukea lisää Namibian kaivossektorista Namibian kaivoskamarin äskettäin julkaistusta vuosikatsauksesta sekä Suomen suurlähetystön toimittamasta maakohtaisesta katsauksesta.

Euroopan unioni neuvottelee myös parhaillaan Namibian kanssa strategisesta kumppanuudesta liittyen kriittisten raaka-aineiden saatavuuteen. Kumppanuuden tavoitteena on lisätä Namibian ja Euroopan kaivossektorien välistä yhteistyötä ja edistää vihreää ja digitaalista siirtymää. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia myös suomalaisille yrityksille. Global Gateway -kampanjan myötä Finnpartnership tukee suomalaisia yrityksiä, jotta yhä useampi niistä pääsisi osaksi EU:n tukemia hankkeita ja investointeja.

Jos yrityksesi on kiinnostunut vierailusta, ota meihin yhteyttä: julian.blom@finnpartnership.fi ja paula.pihlava@finnpartnership.fi. Seuraa myös verkkosivujamme ja Twitteriä, joissa tulemme pian julkaisemaan lisää tietoja viikon ohjelmasta ja Mining Expo -tapahtumasta.