Finnpartnership: Hakemustyöpaja 19.9.2019 (ilm. viimeistään 11.9.2019), Helsinki

  • tapahtumapäivä
    19.09.2019

  • tapahtumapaikkaPorkkalankatu 22 A, 00180, Helsinki

Työpajassa opit arvioimaan oman projektisi soveltuvuuden Finnpartnership-rahoitukseen sekä tekemään hakemuksen.

Finnpartnership järjestää hakemustyöpajoja Helsingissä kerran kuussa. Vuonna 2019 hakemustyöpajat pidetään joka toinen kuukausi englanniksi ja joka toinen kuukausi suomeksi. Syyskuun 2019 työpaja pidetään suomeksi. Työpajoihin voit ilmoittautua mukaan täältä. Tervetuloa!

Tukihakemuksen lisäksi työpajassa esitellään afrikkalaisia, aasialaisia ja latinalaisamerikkalaisia yrityksiä, jotka etsivät parhaillaan liikekumppania Suomesta ja jotka Finnpartnership on alustavasti tarkistanut. Nämä yritykset löytyvät myös julkisesta Matchmaking-tietokannasta.

Lisäksi työpajoissa käydään läpi yritysten ympäristö- ja yhteiskuntavaikutusasioita erityisesti kehitysmaissa toimimisen näkökulmasta sekä yritystoiminnan positiivisia vaikutusmahdollisuuksia kehitykseen. Tätä kautta avautuu myös uudenlaisia jatkorahoitusmahdollisuuksia sellaiselle yritystoiminnalle, jonka voidaan katsoa edesauttavan kestävää kehitystä esim. parantamalla ympäristön tilaa, lisäämällä energiatehokkuutta, vähentämällä luonnonvarojen kulutusta, lisäämällä naisten ja nuorten työpaikkoja, lisäämällä tasa-arvoa sekä ulottamalla koulutus kaikkien saataville. Samoihin päämääriin pyrkivät lukuisat kansainväliset järjestöt esim. YK sekä yhä lukuisampi joukko vaikuttavuuteen tähtääviä sijoittajia, jotka edellyttävät rahoittamiltaan hankkeilta kehitysvaikutuksia. Tällaiseen yhteistyöhön päästäkseen yrityksen täytyy ymmärtää oman liiketoiminnan soveltuvuus ja potentiaali tällä saralla sekä osata viestiä siitä. Hakemustyöpaja toimii tähän johdantona.

Ilmoittautumisen yhteydessä osallistujilta pyydetään lyhyt kuvaus yrityksen nykyisestä liiketoiminnasta/toimialasta ja kuvaus siitä, millaisia liikekumppaneita kehittyviltä markkinoilta etsitään.

Työpajat ovat avoimia myös kehitysmaissa toimiville kansalaisjärjestöille, jotka voivat yritysten kanssa yhteistyössä tehdä voittoa tavoittelemattomia liiketoimintaa tukevia hankkeita. Jokaiseen työpajaan on varattu 20 minuutin järjestöpuheenvuoro ja sen voi käyttää tilaisuuteen ensimmäisenä ilmoittautunut järjestö 1-2 kertaa vuodessa. Työpajoissa on syntynyt hyviä yhteistyömalleja yritysten ja järjestöjen välille. Järjestöosaaminen täydentää yritysosaamista juuri kehitysvaikutusten alueella. Helsingin työpajat järjestetään pääsääntöisesti Ruoholahden Tähdessä (Porkkalankatu 22 A, 1. krs) kello 8.00-15.00 (paikka voi vaihtua ja lopullinen paikka ilmoitetaan aina osallistujille ohjelman mukana). Myös Skype-yhteys työpajaan on mahdollinen. Työpajaohjelma lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.

Huom! Hakemustyöpajat ovat tarkoitettu toimijoille, jotka ovat oikeutettuja hakemaan liikekumppanuustukea.

Ilmoittaudu hakemustyöpajaan tästä.

Tervetuloa!

Hakemustyöpajan ohjelma

8.00 Aamukahvi

8.30 Tervetuloa ja johdanto

8.50 Kaikkien osallistujien esittelykierros

9.20 Liikekumppanuustuen hakeminen

10.20 Tauko

10.30 Liikekumppanuustuen hakeminen: keskustelu ja yhteenveto

11.00 Matchmaking-palvelu

11.30 Lounas

12.00 Järjestöpuheenvuoro

12.20 Ympäristö- ja yhteiskuntavastuu sekä kehitysvaikutukset

13.20 Uusia rahoitusmalleja ja kanavia liittyen edelliseen

14.10 Keskustelua ja kysymyksiä

14.30 Työpajan lopetus – mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa klo 15.00 saakka.

avaa sulje