Doing Sustainable Business with Finland -seminaari toi kestävyysteemoista kiinnostuneet suomalaiset ja dominikaanilaiset yritykset yhteen Santo Domingossa

2.12.2021

Finnpartnership järjesti marraskuussa yhteistyökumppaneidensa kanssa vesi-, jäte- ja uusiutuvan energian sektoreihin keskittyvän Doing Sustainable Business with Finland -seminaarin Santo Domingossa Dominikaanisessa tasavallassa. Seminaari keräsi paikalle yli 60 kestävästä liiketoiminnasta kiinnostunutta yritystä ja muuta toimijaa ja auttoi käynnistämään lupaavia keskusteluja suomalaisten ja dominikaanilaisten yritysten välillä.

Seminaari järjestettiin yhteistyössä Suomen Karibian kiertävän suurlähettilään, Finnish Water Forumin, Dominikaanisen tasavallan UNDP:n maatoimiston, CONEP:n, FASD:n, AIRD:n, ECORED:n ja ADIE:n kanssa keskiviikkona 17.11.2021 pääkaupungissa Santo Domingossa. Seminaarissa oli paikalla yli 60 osallistujaa. Paikalla oli neljä suomalaisyritystä, ja lisäksi virtuaalisen tapahtuma-alustan kautta noin kymmenen suomalaisyritystä oli esillä tapahtumassa.

Seminaari alkoi Suomen suurlähettilään Pertti Ikosen sekä paikallisten pääjärjestäjien, CONEP:n ja UNDP:n alkupuheenvuoroilla, jonka jälkeen siirryttiin kuulemaan muita asiantuntijapuheenvuoroja. Tapahtumassa kuultiin mm. paikallisten sektorikohtaisten asiantuntijaorganisaatioiden, AIRD:n, ADIE:n ja FASD:n puheenvuorot liittyen sektorikohtaisiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin Dominikaanisessa tasavallassa. Sekä jätteen, veden että uusiutuvan energian alalla on paljon mahdollisuuksia suomalaisyrityksille Dominikaanisessa tasavallassa, ja suomalaisyritysten osaaminen kyseisillä sektoreilla herätti paikallisessa yleisössä paljon kiinnostusta.

Kuva keskusteluryhmistä

Seminaarin toisessa osassa osallistujat jakautuivat kolmeen ryhmään (vesi, jäte ja uusiutuva energia), jossa ne pääsivät tarkemmin keskustelemaan kyseisen sektorin haasteista ja mahdollisuuksista sekä yhteistyömahdollisuuksista kyseisillä sektoreilla. Keskustelu kävi vilkkaana jokaisessa ryhmässä ja kiinnostavia yhteistyöaihioita löytyi yritysten välille.

Tapahtuman virtuaalinen alusta pysyy auki vielä puoli vuotta tilaisuuden jälkeen ja sen avulla tilaisuudessa mukana olleet yritykset voivat tutustua toistensa profiileihin ja kartoittaa yhteistyömahdollisuuksia myös tilaisuuden jälkeenkin.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää Dominikaanisen tasavallan bisnesmahdollisuuksista tai tarjolla olevista kumppaniehdokkaista, ole yhteydessä Finnpartnershipiin (fp@finnpartnership.fi)!

Finnpartnership haluaa kiittää yhteistyökumppaneitaan ja osallistujia erinomaisesti sujuneesta seminaarista!

Ryhmäkuva osallistujista

Kuvat: UNDP